Celticsi bolji od Pistonsa u Detroitu, lagan trijumf Raptorsa

Nakon poraza od Spursa Boston upisao pobjedu

Celticsi bolji od Pistonsa u Detroitu, lagan trijumf Raptorsa

Boston Celticsi su bez većih problema slavili na gostovanju kod Detroit Pistonsa rezultatom 91:81.

Nakon početnog vodstva Pistona, Celticsi poslije nekoliko minuta igre u prvoj četvrtini dolaze do prednosti, koju neće ispustiti do kraja susreta.

Prednost gostiju je polovinom treće četvrtine iznosila i 18 poena razlike, a iako se već tada mogla naslutiti pobjeda Celticsa, domaći uspijevaju, koliko-toliko, namučiti protivnike.

Pistonsi su tako polovinom zadnjeg perioda uspjeli doći do jednocifrenog deficita, a zatim spustiti prednost Celticsa na samo četiri ponena. Ipak, gosti su zadržali staloženost, pa su uspjeli odbiti sve pokušaje Detroita da se potpuno vrati u susret. Celticsi su lagano priveli susret kraju i slavili pobjedu.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Al Horford sa 18 poena, dok je Kyrie Irving ubacio 16. Brown i Smart su dodali po 12, a Tatum 11 poena.
Kod Detroita se istakao Tobias Harris koji je upisao 19 poena i osam skokova.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Toronto Raptorsi su upisali dosta laganu gostujuću pobjedu nad Sacramento Kingsima rezultatom 102:87.

Gosti su bili u vodstvu gotovo čitavim tokom susreta. Kingsi su, naime, samo nekoliko minuta u drugom periodu imali jedan poena prednosti.

Namučili su Kingsi goste još samo sredinom treće četvrtine, a ostatak susreta je protekao u dominaciji Raptorsa, pa su na kraju slavili laganu pobjedu.

Ekipu Toronta je predvodio sjajni DeMar DeRozan sa 25 poena i devet asistencija. Serge Ibaka je dodao 20 poena, dok je Kyle Lowry upisao double-dobule učinak sa 15 poena i 12 skokova.
Kod Kingsa su najraspoloženiji bili Zach Randolph (19 poena), Buddy Hield (17 poena) i Bogdan Bogdanović (15 poena).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije