Nije za svačije oči: Stravična povreda Paula Goergea

Ni iz čega

Nije za svačije oči: Stravična povreda Paula Goergea

E. Oštraković

Utakmica između Los Angeles Clippersa i Oklahoma City Thundera nije mogla imati gori kraj po Paula Georgea i njegovu ekipu.

Naime, pet minuta prije kraja utakmice George je osta dugo ležati na parketu, te se držao za povrijeđenu nogu.

Nakog pregleda snimka jasno je da se radi o bolnoj i užasnoj povredi koljena desne noge, a George je teren napustio uz pomoć saigrača.

Ovu povredu George je doživio u borbi za skok sa Luguentzom Dortom, ali sve se desilo na jedan jako čudan način.

George je uhvatio loptu, ali desna noga mu je ostala između Dortobih i nezgodno se savila u koljeu, a sve izgleda jako užasno.

Još uvijek se čekaju inforamcije o težini povrede, ali prema prvim prognozama sezona za ovog sjajnog košarkaša je završena.

Kako pišu američki mediji, sa Georgeovom povredom uništen je i san Clippersa o tituli u ovoj sezoni.

U trenutku kada se George povrijedio rezultat je bio 91:91 i sigurno je da je on mogao biti velika prevaga na terenu do kraja.

Na kraju su pobjedu od 101:100 slavili košarkaši Oklahoma City Thundera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti