"LBJ nije među pet najboljih igrača svih vremena"

Pierce nema dileme

"LBJ nije među pet najboljih igrača svih vremena"

M. Šljivak

Legendarni košarkaš Paul Pierce smatra kako LeBron James nije među pet najboljih košarkaša u historiji.

Nekadašnja zvijezda Boston Celticsa je u razgovoru s nekadašnjom zvijezdom univerziteta Duke, a sada analitičarom ESPN-a Jayjom Williamsom iskreno priznao kako Jamesa ne vidi među pet najboljih igrača svih vremena.

"Često se pitam šta je to LeBron napravio da bi izgradio franšizu ispočetka? Poslušajte ova imea: Kareem (Abdul-Jabbar), Magic (Johnson), Jordan (Michale), Tum Duncan, Kobe (Bryant), Bird (Larry)... Svi ovi momci su među 10 najboljih, ali i oni koji su podigli vlastitu franšizu ili su nastavili tradiciju", rekao je Pierce i dodao je:

"Mojih pet najboljih ika su MJ, Kareem, Russell, Magic i Kobe", istakao je Pierce.

Pierce je svoju veliku karijeru okončao 2017. godine u dresu LA Clippersa, a igrao je još za Wizardse, netse i naravno Celticse s kojima je osvojio NBA naslov 2008. godine.

The Truth je u karijeri prosječno postizao gotovo 20 poena po utakmici.

Top Komentari

zizu82
MJ je jedan i to se više ne ponavlja.Al ne može se reći i da LBJ nije zvjerka i jedan od najboljih i najdominantnijih igrača ikada u NBA-u.Covjek koji bez problema može igrati svaku poziciju i na svakoj da opet bude jedan od najboljih.
0 2
BobPaisley
...pa to znaju i ptice na grani...dzaba ga na silu guraju i rukovodstvo lige i sudije,ali ne moze on u istu recenicu sa velikanima koje je nabrojao Pierce...a porediti ga sa Jordanom je bas pravi vic...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi