Paul sa zvukom sirene za pobjedu Clippsa, break Bullsa

Bullsi došli do trijumfa nad Netsima u Brooklynu

Paul sa zvukom sirene za pobjedu Clippsa, break Bullsa

Sinoć su odigrana dva susreta u sklopu NBA doigravanja, a veliki posao napravili su Bullsi koji su savladali Netse u Brooklynu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u igri koš za koš. Nijedna ekipa nije uspjela napraviti osjetniju prednost. Chicago je prvih 12 minuta riješio u svoju korist rezultatom 20:17. 

 

U nastavku prvog poluvremena nešto bolja i efikasnija igra obje ekipe. Chicago je na odmor otišao sa samo jednim poenom prednosti, bilo 47:46 za goste. 

 

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su Bullsi došli do osjetnije prednosti. Riješili su ovaj period igre u svoju korist rezultatom 22:11, te su na kraju sasvim zasluženo slavili 90:82. Sada je rezultat u seriji izjednačen na 1:1. 

 

Najefikasniji u redovima gostiju bio je Deng sa 15 poena, dok su po 13 ubacili Boozer i Hinrich. Kod domaćih 21 poen ubacio je Brook Lopez. 

 

Sjajan susret odigrali su Memphis Grizzliesi i Los Angeles Clippersi. Clippsi su i u drugom susretu uspjeli doći do trijumfa. Nakon sjajne igre u prvih 12 minuta rezultat je bio 26:26. 

 

U nastavku nešto bolji je domaćin, koji na odmor odlazi sa šest poena viška. 

 

Nije se Memphis predavao. Uspjeli su u nastavku nadoknaditi vodstvo Clippersa. Ipak junak Los Angelesa bio je Chris Paul. Paul je postigao posljednjih osam poena za Clipperse, uključujući i onaj za trijumf na isteku posljednje četvrtine. Clippersi su slavili 93:91. Ekipa iz LA sada ima prednost u seriji 2:0. 

 

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Paul sa 24 poena, dok je Griffin dodao 21. Za goste 28 poena postigao je Conley. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.