Pejić: Bit će zanimljivo kao nikad

Trener Bosne Royal za SportSport.ba

Pejić: Bit će zanimljivo kao nikad

E. Škorić

Bosna Royal želi da nastavi dobru seriju i protiv posljednjeplasiranog Bošnjaka u Skenderiji.

Uslovno rečeno Bosnu čeka najlakši posao do sada, mada trener Studenata Miloš Pejić zna da ovakve utkamice katkad znaju da budu i najteže, ovisno o pristupu i motivaciji njegovih igrača.

"Nema laganih utakmica, posebno kada ste u seriji od tri utakmice u sedam dana. Maksimum koncnetarcije, maksimalna ozbiljnost, nećemo ni u jednom trenutku razmišljati na način da smo već pobijedili", rekao je Pejić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Skenirali smo ekipu Bošnjaka i ovu utakmicu ulazimo kao i svaku drugu - potpuno spremni, motivisani i fokusirani. Moramo na terenu pokazati da smo bolji, a ne izjavama u medijima".

Da li primijetite određene promjene u timu Bosne kako vrijeme prolazi?

"Tim napreduje u svakom slučaju, što je vidljivo i na prvi pogled. Imamo dobar pristup, to ne smijemo da pokvarimo, a kvalitet je takav kakav jeste. Važno je da se borimo, a nekad nedostatak kvaliteta ili nekih igrača nadoknadite upravo borbenošću", ističe Pejić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Čini se da nas čeka dosta uzbuđenja u prvenstvu BiH. Bosna sve bolja, Sparsi standardno kvalitetni, Zrinjski, Kakanj...

"Bit će zanimljivo kao nikad. Ekipe su izuzetno blizu po kvalitetu, bit će interesantno. Računamo da će biti promjena timova do play-offa, a uvjeren sam da će i Bosna biti jača nego što je to sada slučaj", zaključio je Pejić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi