Trener Bosne nakon trijumfa nad ekipom Splita

Pejić: Velika pobjeda za nas u ovom sastavu

Košarkaši Bosne Royal su večeras na svom parketu savladali Split sa 77:75 u utakmici 17. kola 2. ABA lige.

Domaći su odlično otvorili susret i vrlo brzo stigli i do +13. Ipak, Split se uspio vratiti, a na kraju je publika u Skenderiji mogla gledati dramatičnu završnicu.

Bosna je ipak uspjela slaviti pobjedu, a s obzirom na probleme Studenata sa rosterom na ovoj utakmici trener Miloš Pejić je mogao biti zadovoljan.

"Ovo je bila tipična završnica naše ekipe. Ulazimo dobro u utakmicu, ali evidentno je da imamo problem sa dužinom klupe, to već svi vide... Večeras smo bili i bez Tujkovića i Duraka. Tako da je ovo velika pobjeda za nas, u ovom sastavu. Velika pobjeda i zbog rasporeda, momcima svaka čast", istakao je Miloš Pejić nakon pobjede svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Uskoro završava i regularni dio sezone u 2. ABA ligi, ali i u prvenstvu BiH. KK Bosna Royal neće biti učesnik Final Foura u regionalnom takmičenju, ali zato Studente očekuju izazovi u Ligi 6 u okviru prvenstva BiH.

"Do Lige 6 još ima dovoljno vremena. Mi smo praktično osigurali plasman u Ligu 6. Gledaćemo da u 2. ABA ligi dođemo do još nekih pobjeda. Lijepo je kada se pobjedi i atmosfera je odmah bolja", poručio je trener Bosne.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi