Pelicansima Cousins završavao dogovore s igračima

Odradio odličan posao

Pelicansima Cousins završavao dogovore s igračima

M. Šljivak

Centar New Orleans Pelicansa DeMarcus Cousins ima velike zasluge što su u tim ovog ljeta došli slobodni agenti Rajon Rondo i Ian Clark.

Cousins je, po riječima trenera Pelicansa Alvina Gentryja, odradio veliki posao u angažovanju ovih košarkaša, koji su stigli iz Chicago Bullsa i Golden State Warriorsa.

"DeMarcus je odradio fenomenalan posao u dovođenju Ronda i Iana Clarka. Vidim koliko mu znači uspjeh tima i vjerujem da će nekad biti jako dobar trener", rekao je Gentry.

DeMarcus Cousins je član tima iz New Orleansa u februaru ove godine. Stigao je iz Sacramento Kingsa, pa su Pelicansi uz Anthonyja Davisa dobili još jednog diva pod koševima.

U 17 utakmica za novi tim Cousins je prosječno ubacivao preko 24 poena uz 12,5 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi