Penava i Marshall napravili senzaciju u prvom krugu March Madnessa

Odlična partija bh. košarkaša

Penava i Marshall napravili senzaciju u prvom krugu March Madnessa

Midhat Šljivak

Univerzitet Marshall napravio je veliko iznenađenje u prvom krugu March Madnessa. Tim za koji igra bh. košarkaš Ajdin Penava šokirao je velikog favorita Wichitu State pobjedom rezultatom 81:75.

Tokom čitave sezone ovaj univerzitet je predvođen najboljim blokerom lige, Sarajlijom Ajdinom Penavom, igrao odlično. Kao nagrada je došao plasman na završni turnir najboljih univerziteta SAD-a i to nakon 31 godine, te odmah i veliki trijumf kojeg niko nije očekivao.

Igrao je Marshall jako dobro u prvom poluvremenu. Imali su konstantnu prednost, ali Wichita State u posljednje četiri minute prvog dijela pravi seriju od 11:1 i na odmor odlazi sa tri poena prednosti, 34:37.

Nastavak meča donosi veoma uzbudljivu košarku na obje strane. Marshall je na dvije minute do kraja imao plus šest (78:72), ali se protivnik potrudio da završnica bude itekako zanimljiva.

Uspjela je Wichita State trojkom doći do 78:75, ali zatim Penava zakucava za plus pet (80:75). Pokušali su košarkaši Wichita Statea na sve načine da se vrate u meč, to im nije uspjelo i Marshall slavi veliku pobjedu.

Penava je ponovo odradio odličan meč. Ubacio je 16 poena, uhvatio je osam lopti uz tri blokade. Jon Elmore je sa 27 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je kod Wichita Statea Frankamp ubacio isti broj poena.

Marshall će u drugom krugu igrati protiv pobjednika duela West Virginia - Murray State.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti