Penava impresionirao NBA skaute, velike šanse za izbor na draftu

Dobri nastupi bh. košarkaša

Penava impresionirao NBA skaute, velike šanse za izbor na draftu

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Ajdin Penava marljivo se priprema za NBA draft.

Nakon odlične sezone na univerzitetu Marshall 21-godišnji Sarajlija se odlučio prijaviti za NBA draft, te je u proteklom periodu obavio probne treninge sa nekoliko ekipa.

Prema informacijama koje stižu iz Sjedinjenih Američkih Država bh. košarkaš je poprilično impresionirao NBA skaute na treninzima. Odradio je jako dobar posao i neće biti nikakvo iznenađenje ako se njegovo ime nađe među odabranim igračima na ovogodišnjem NBA draftu.

Penava ima velike šanse da bude draftovan. Očekuje se da bi mogao biti izabran u drugoj rundi i to između 45. i 60. pika. Nakon drafta će se okušati i u Ljetnoj ligi, gdje će imati šansu da se izbori za ugovor.

NBA draft održava se 21. juna u Brooklynu, a pored Penave od bh. košarkaša će se pojaviti i košarkaš Cedevite Džanan Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi