Perasović: Sudije su bile nepravedne

Trener Anadolu Efesa nakon poraza od Olympiacosa

Perasović: Sudije su bile nepravedne

Trener Anadolu Efesa Velimir Perasović bio je vidno razočaran nakon poraza njegovog tima u odlučujućem petom meču protiv Olympiacosa (87:78).

Grčki tim je nakon velike borbe izborio plasman na Final Four Eurolige, a Perasović je imao zamjerke na suđenje u Pireju.

"Odigrali su čvrsto i pametno, zaslužili su pobjedu", rekao je Perasović te dodao da su sudije dopustile grubu igru Pirejaca.

"Smatram da su sudije bile pomalo nepravedne prema nama. Oni su uvijek igrali na granici faula, a kada smo i mi igrali na isti način, lako su nam dosuđivali prekršaje, posebno na našim centrima u posljednje dvije utakmice. Odigrali smo dobro prve dvije četvrttine, ali se u nastavku sve promijenilo", zaključio je hrvatski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Olympiacos je posljednji tim koji je izborio plasman na završni turnir u Istanbulu. Prije njega to su učinili CSKA, Fenerbahče i Real.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi