Perasović: Olympiakos je favorit u majstorici
Foto: EPA

Hrvatski stručnjak na klupi turskog Efesa

Perasović: Olympiakos je favorit u majstorici

D. Rakanović

Trener Anadolu Efesa Velimir Perasović smatra da je Olympiakos favorit u večerašnjoj utakmici, nakon što su izjadnačili seriju na 2:2, ali i da će publika večeras uživati u dobroj košarci. 

Olympiakos i Anadolu Efes večeras u Atini od 20 sati igraju odlučujući peti meč četvrtfinala Eurolige. 

"Rezultat u seriji dokazuje da i mi i Olympiakos igramo visok nivo košarke. Ako me pitate šta će biti u Atini, mogu samo da vam kažem da je Olympiakos favorit i da to svi misle. Ipak, ako budemo igrali dobru košarku i održimo koncentraciju na visokom nivou, imamo velike šanse da pobijedimo", rekao je Persović.

Centar Efesa Alex Kirk također, očekuje tešku utakmicu u Atini.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Obje ekipe će biti maksimalno spremne za veoma važnu utakmicu. Poznajemo se veoma dobro, očekuje nas uzbudljiva i dobra košarka. Moramo da damo sve od sebe kako bismo pobijedili. Nadam se da ćemo pogađati i igrati dobru odbranu. Ako to uradimo, ne moramo da brinemo o rezultatu", rekao je Kirk.

Pobjednik večerašnjeg duela pridužiće se ekipama CSKA, Reala i Fenerbahčea na završnom turniru Eurolige koji su svoje mjesto obezbijedili ranije.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije