Pero Antić predsjednik košarkaškog Saveza Sjeverne Makedonije
Nedugo nakon igračke karijere Pero Antić će predvoditi košarkaški savez Sjeverne Makedonije. Foto: Sportando.basketball

Pred Antićem stoji veliki posao

Pero Antić predsjednik košarkaškog Saveza Sjeverne Makedonije

Sjajni, sada već bivši, makedosnki košarkaš Pero Antić se nedugo nakon završetka igračke karijere baca u druge vode. No neće ostati daleko od košarke, dapače. Pero Antić izabran je za predsjednika košarkaškog saveza Sjeverne Makedonije.

Zanimljivo, Antić je bio jedini kandidat za ovaj posao pa je njegov izbor bio samo stvar formalnosti. 

"Naravno, sretan sam zbog izbora na ovu odgovornu funkciju" - rekao je Antić i dodao: -"malo je neobično nakon igranja košarke biti u ovoj poziciji. Puno je prioriteta ispred nas, od razvoja mladih igrača, reorganizacije naše lige pa sve do povratka našeg nacionalnog tima tamo gdje i pripada, na svim velikim natjecanjima" - kazao je Antić nakon inauguracije.

Pero Antić imao je sjajnu karijeru na europskim parketima a ni njegova rola u NBA nije bila epizodna. Jedini je Makedonac koji je zaigrao u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi