Spektakl u najavi: Luka Dončić će zaigrati na utakmici u Skoplju

Pero Antić pravi oproštajni meč

Spektakl u najavi: Luka Dončić će zaigrati na utakmici u Skoplju

Slovenački košarkaš Luka Dončić oduševljava javnost partijama u svojoj debitantskoj sezoni u NBA ligi, gdje je već stekao status pravog Superstara.

Trenutno nema tog ljubitelja košarke na zemaljskoj kugli koji ne bi želio uživo gledati nevjerovatnog Dončića, a upravo tu čast će imati stanovnici Skoplja u kojem će u bliskoj budućnosti biti organizovan jedan spektakularan meč.

Ponajbolji makedonski košarkaš od osamostaljenja, Pero Antić, najavio je završetak karijere na kraju sezone. Tim povodom će u Skoplju biti organizovan oproštajni meč na kojem će nastupiti mnoga poznata lica iz svijeta košarke.

U svoj rodni grad će Pero Antić sigurno dovesti Luku Dončića i Ala Horforda, bivšeg saigrače iz Atlante Hawks, a u pregovorima je i sa brojnim drugim asovima koje je pozvao na svoj oproštaj.

"Ne želim previše pričati o tom događaju, ali mogu potvrditi da će doći Dončić i Horford, zajedno sa mnogim bivšim saigračima i velikim imenima", rekao je Antić.

Vjerovatno će se na Antićevoj oproštajnoj utakmici pojaviti i legendarni Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener s kojim je Pero Antić osvojio i titulu u Euroligi nastupajući za Fenerbahče.

Pero Antić je tokom bogate karijere nastupao za Rabotnički, AEK, Zvezdu, Lukoil, Lokomotiv Kuban, Spartak St. Petersburg, Olympiakos, Atlantu Hawks i Fenerbahče.

Trenutno je slobodan igrač nakon napuštanja Crvene zvezde, a špekuliše se da bi se mogao vratiti u Rabotnički u kojem je i započeo karijeru.

"Slažem se da karijera treba da se završi gdje je i počela, ali postoje neki uslovi. Vidjet ćemo", rekao je 36-godišnji Makedonac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi