Peršić:  Moramo zaustaviti Đuguma i Karačića

Iskusni košarkaš Sparsa pred Široki Brijeg

Peršić: Moramo zaustaviti Đuguma i Karačića

Samir Mlaćo

Nakon što su prošlom kolu sa 95:69 deklasirali Bošnjak, košarkaši Sparsa već u subotu u goste će Širokom Brijegu. 

Očekuje se veoma kvalitetan meč, a Sarajlije vjeruju da mogu upisati novu pobjedu.

U ovom susretu Sparsima će nedostajati Kenan Bajramović, koji je danas napustio ovaj tim i karijeru će nastaviti u Turskoj, ali iskusni Dalibor Peršić vjeruje u svoju momčad.

"Tokom sedmice naporno smo radili i spremali se za tim Širokog. Oni jesu mlada ekipa, ali na poziciji playmakera i centra imaju iskusne igrače, koji diktiraju njihovu igru. Pokušat ćemo i taktički da ih nadigramo, da iskoristimo naše prednosti i njihove mane u igri. Moramo obratiti pažnju na njihovu visoku liniju i probati zaustaviti centre Antu Đuguma i Ivana Karačića. Zdravstveni bilten naše ekipe je odličan i jedva čekamo utakmicu", kazao je Peršić za službenicu stranicu Sparsa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Treba istaći da je Peršić u dva navrata nastupao za tim iz Širokog Brijega, a u Sparse se vratio nakon teške povrede i izbivanja sa parketa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi