Pešićeva Barca ponižena za sva vremena

Pešićeva Barca ponižena za sva vremena

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida osvetili su se za nedavni poraz od Barcelone u finalu Kupa Kralja, pa su u meču Eurolige samljeli Katalonci.

Real je, da stvar bude još bolnija za Svetislava Pešića i njegove igrače, gostovao u Kataloniji i na kraju je u 23. kolu Eurolige i to bez pravog Luke Dončića, slavio sa 101:74.

Poslije 10 minuta igre Kraljevi su vodili 30:13 i tu je zapravo bilo jasno šta čeka nemoćnog domaćina, koji je na poluvremenu također gubio sa 17 razlike (52:35).

U nastavku je Real dodatno povećao prednost i na kraju došao do 14. pobjede, pa se zadržao u gornjem dijelu tabele, dok je Barca pretposljednja i bez šansi da zaigra u play-offu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jaycee Carroll je ubacio 18 poena u trijumfu Reala, Anthony Randolph je dodao 16, Felipe Reyes 13, Facundo Campazzo 11, a po 10 Fabien Causeur i Gustavo Ayon.

Što se Barce tiče, po 11 su ubacili Thomas Heurtel i Sasha Vezenkov, a po 10 Adam Hanga i Petteri Koponen.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije