Petrol Olimpija prvak Slovenije

Prvenstvo Slovenije

Petrol Olimpija prvak Slovenije

Ljubljanska dvorana Stožice večeras je bila svjedokom majke svih drama.

Odlučujuća peta utakmica finala doigravanja slovenačkog prvenstva ponudila je rijetko viđenu dramu. Petrol Olimpija uspjela je slaviti ali tek nakon produžetka, rezultatom 95:90, a apsolutni junak negdašnjeg stalnog euroligaša je mladi hrvatski košarkaš Roko Badžim koji je 7 od svojih 10 poena ubacio u produžetku.

Vodila je Olimpija i u regularnom vremenu, ali čvrsti gosti iz Novog Mesta se nisu dali. Žiga Dimec s 21 poenom, Sašo Zagorac sa 17, Marko Jošilo s 15 i Paolo Marinelli s 12 pružali su lavovski otpor koji su Ljubljančani slomili tek u produžetku.

Uz velikog junaka Badžima za uspjeh Olimpije najzaslužniji su Amerikanci Morgan i Oliver s 23 odnosno 16 poena, a odličnu partiju pružio je najmlađi od slavne košarkaške braće Lorbek, Domen. Imala je Olimpija i krajem regularnog vremena otvoren šut za pobjedu, no Badžim tada nije bio precizan, ali sve je naplatio u produžetku.

Petrol Olimpija gubila je 1-2 u ovoj seriji i činilo se da će trofej otići u Novo Mesto, no ipak se večeras slavi u Stožicama i u Ljubljani.

Petrol Olimpija - Krka Novo Mesto 95 - 90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi