Spursi izbjegli "metlu", Wizardsi i Cavsi izjednačili na 2:2

Play-off NBA lige

Spursi izbjegli "metlu", Wizardsi i Cavsi izjednačili na 2:2

E. Škorić

San Antonio Spursi nisu dozvolili Golden State Warriorsima da bez poraza prođu četvrtfinalnu seriju doigravanja na Zapadu.

Spursi su u AT&T Centru sa 103:90 savladali Warriorse, pa su smanjili na 3:1 i pokušat će, makar se to činilo nemogućim, napraviti veliki povratak. Sinoć su zasluženo došli do prve pobjede nad Warriorsima u četvrtfinalu.

LaMarcus Aldridge sa 22 poena i 10 skokova je najviše doprinio pobjedi domaćeg tima, ali i Manu Ginobili je bio značajan sa 16 poena, Rudy Gay je ubacio 14 uz sedam skokova... Na suprotnoj strani Kevin Durant 34 pogotka uz 13 skokova, no nije imao dobru podršku ostalih saigrača. Tek je Klay Thompson ubacio 12, a posebno dobar u redovima Ratnika bio je Draymond Green sa 9 poena, 9 asistencija i čak 18 skokova.

Nakon dva poraza u Torontu, Wizardsi su u Washingtonu ostvarili dvije pobjede i sada je serija izjednačena na 2:2. Wizardsi su sinoć slavili sa 106:98 uz sjajne partije Bradleyja Beala (31p) i Johna Walla (27p i 14a). Kod gostiju DeMar DeRozan je ubacio 35 poena uz po 6 skokova i asista, Kyle Lowry je ubacio 19 uz pet asista i sedam skokova.

Cleveland Cavaliersi su uzvratili brejk Indiani, koju su sinoć dobili sa 104:100. Pacersi su na krilima Bogdanovića prošli meč uspjeli da dobiju pred svojim navijačima, no ovaj put nije bilo raspoloženog pojedinca.

Najefikasniji je bio Sabonis sa 19 poena, dok je LeBron James s 32 poena i 13 skokova bio prvo ime Clevelanda. Značajne rolne odigrali su i Kyle Korver sa 19 poena, JR Smith sa 12 i Clarkson sa također 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti