Benu Simmonsu 170 miliona dolara

Australac produžuje saradnju sa 76ersima

Benu Simmonsu 170 miliona dolara

Ben Simmons je pristao na uslove koje su mu ponudili Philadelphia 76ersi, pa će produžiti saradnju sa ovom franšizom.

Da će Simmons zaista potpisati novo produženje saradnje sa 76ersima potvrdio je njegov menadžer Rich Paul, u razgovoru sa američkim novinarom Shamsom Charanijom.

Ipak, da 76ersi planiraju Simmonsu ponuditi "maksimalno" produženje prvi je početkom jula saopštio ESPN-ov Adrian Wojnarowski.

Ben Simmons, kojeg su Philadelphia 76ersi 2016. godine birali prvim pickom na draftu, će uskoro ući u posljednju godinu svog rookie ugovora, a u sezoni pred nama će zaraditi 8.1 miliona dolara.

To je međutim "sića" prema onome što će 208cm visoki playmaker zarađivati nakon potpisa novog ugovor.

Naime, Simmons će sa 76ersima potpisati petogodišnje produženje saradnje koje će mu garantovati ukupno 170 miliona dolara.

Iako je naišao na kritike zbog činjenice da gotovo ni ne pokušava šutati "sa distance", Simmons je prošle sezone bilježio odlične brojke. Tako je prosječno po utakmici upisivao 16.9 poena, 8.8 skokova i 7.7 asistencija.

Sada je jasno da će 76ersi i u budućnosti nastaviti graditi ekipu oko Simmonsa.

Top Komentari

Kiss
treba vidjeti i koliko je lopti izgubio,ne zaslužuje toliku lovu,mislim da ne vrijedi toliko ali pred nama je
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti