Philadelphia i Portland izborili majstoricu

NBA play-off

Philadelphia i Portland izborili majstoricu

Edmir Škorić

Pobjedama na domaćem parketu protekle večeri su Philadelphia i Portland polufinalne serije konferencija odveli u sedme mečeve.

76ersi su sa 112:101 savladali Toronto Raptorse, pa nas čeka u Kanadi sedmi i odlučujući meč polufinalne serije Istočne konferencije. Odluka, dakle, pada za tri dana u Torontu, a u finalu Istoka pobjednika čeka Milwaukee Bucks.

Kawhi Leonard je bio najbolji pojedinac meča sa 29 poena i 12 skokova, ali to nije Raptorsima bilo dovoljno da u šestom meču obezbijede finale. Butler je sa 25 poena, osam asistencija i šest skokova vodio domaćina do pobjede.

Pored njega, zapaženu ulogu imao je Ben Simmons sa 21 poenom, šest asistencija i osam skokova. Embiid je ubacio 17 poena uz 12 skokova.

Uzbudljivo je bilo i u Portlandu gdje je domaćin trijumfovao sa 119:108, pa će se u Denveru igrati sedmi meči za finale Zapada.

Damian Lillard je opet bio najbolji sa 32 poena, dok ga je pratio McCollum sa 30 poena. Na suprotnoj strani Nikola Jokić je ubacio 29 poena uz osam asistencija i 12 skokova.

Njegov saigrač Murray ubacio je 24 poena uz 10 skokova, a Millsap 17 poena uz šest asistencija.

Gosti iz Denvera su bili bolji tokom prvog poluvremena, imali su i dvocifrenu prednost, no u nastavku su ipak domaći uspjeli da preokrenu i da ostvare važnu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi