Phoenix bolji od Denvera, Teletović ubacio 11 poena

Odigrano šest utakmica u NBA

Phoenix bolji od Denvera, Teletović ubacio 11 poena

U noći sa subote na nedjelju odigrano je šest utakmica na NBA terenima, od kojih izdvajamo pobjedu Phoenix Sunsa na domaćem terenu protiv Denver Nuggetsa (105:81)  

Phoenix Sunsi su dominirali tokom cijele utakmice, a posebno su se istaknuli drugoj četvrtini u kojoj su postigli 33 poena pored 15 koje su ubacili košarkaši Nuggetsa. Treća četvrtina bila je ujednačena sa krajnjim rezultatom 28:26, dok je posljednja pripala poraženima sa rezultatom 27:17. 

Bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Teletović na terenu je proveo nešto manje oko 30 minuta i za to vrijeme uspio je upisati 11 poena, tri asistencije i devet skokova. 

Do pobjede je Sunse vodio sjajni Eric Bledsoe sa 30 postignutih poena, a u redovima Denvera najefikasniji je bio Will Barton sa 19 poena.

Razloga za slavlje imali su i Golden State Warrorsi koji su ostali jedina neporažena momčad u sezoni, a ovaj put slavili su protiv Brookyln Netsa rezultatom 107:99. 

Gosti su odlično otvorili meč. Uspjeli su u prvoj četvrtini stvoriti prednost od 15 poena razlike, međutim do kraja poluvremena dopustili su Golden State Warriorsima da se potpuno približe i na pauzu se otišlo rezultatom 54:42. 

Sa boljom igrom Brookyln Netsi su nastavili i u trećoj četvrtini, da bi sami finiš utakmice ponudio zanimljivu košarku u kojoj si obje momčadi imale periode bolje i nakon 40 minuta pobjednika nije bilo. Ušlo se u dodatnih pet minuta gdje bolju igru pruža Golden State Warriors i dolazi do nove pobjede u ligi. 

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio fantastični Stephen Curry koji je ubacio 34 poena, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Jarrett Jack sa 28 i Thaddeus Young sa 26 ubačenih poena. 

U preostalim utakmicama večeri Washington Wizardsi su teškom mukom savladali Orlando Magic sa 108:99, a domaće je do pobjede predvodio Kris Humphries sa 23 poena. Kod gostiju najefikasniji su bili Nikola Vučević sa 19 i Evan Fournier sa jednim poenom manje. 

Ni James Harden sa 25 poena i deset asistencija nije pomogao Houston Rocketsima da izbjegnu poraz protiv Dallas Mavericksa (110:98), dok je meč između Milwaukee Bucksa i Cleveland Cavaliersa okončan rezultatom 108:105. Prvo ime utakmice bio je LeBron James 37 ubačenih poena. 

Utakmica između San Antonio Spursa i Philadelphije završena je rezultatom 92:83 u korist domaće momčadi. 

NBA: 

Golden State Warriors - Brookyln Nets 107:99
Pheonix Suns - Denver Nuggets 105:81
Washington Wizards - Orlando Magic 108:99
Houston Rockets - Dallas Mavericks 98:110
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 108:106
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 92:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.