"Metla" za Phoenix Sunse na startu doigravanja, Minnesota nije imala milosti prema Nurkiću i društvu

Timberwolvesi slavili sa 4:0

"Metla" za Phoenix Sunse na startu doigravanja, Minnesota nije imala milosti prema Nurkiću i društvu

Endin Čaušević

Od Phoenix Sunsa mnogo se očekivalo u ovogodišnjem play-offu NBA lige, ali ovaj tim je "zapeo" već na prvoj prepreci. Minnesota Timberwolvesi sinoć su slavili u Phoenixu sa 122:116 i plasirali su se dalje s ukupnih 4:0 u ovoj seriji.

Od Kevina Duranta i društva očekivalo se da barem pruže bolji otpor ekipi Minnesote, ali je ovaj tim odigrao nevjerovatno u ove četiri utakmice i napravio je "metlu" i bez problema se plasirao u narednu rundu.

Phoenix je igrao drugi meč pred svojim navijačima koji su se nadali da Sunsi mogu da dođu do pobjede i barem ostanu još malo u životu, ali se to nije desilo.

Iako su domaći dobro igrali i imali prednost nakon prvog poluvremena (61:56) na kraju je Minnesota u posljednjoj dionici uspjela da dođe do preokreta i pobjede rezultatom 122:116 i zasluženo se plasira dalje.

U ekipi Minnesote sinoć se istakao Edwards sa 40 poena, devet skokova i šest asistencija, te je predvodio svoj tim do četvrte pobjede u ovoj seriji.

Što se tiče Phoenixa itekako raspoložen za igru bio je Devin Booker koji je meč završio s čak 49 poena, dok je iskusni Durant imao 33 poena, devet skokova i pet asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno da Sunsi upišu pobjedu.

Oglasi

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo 20 minuta, te je imao solidan učinak od devet poena, osam skokova i pet asistencija.

Minnesotu u narednoj rundi čeka jako težak zadatak jer će igrati protiv boljeg iz okršaja Denver Nuggets - LA Lakers, a jasno je da su Nikola Jokić i društvo već na pragu pobjede u ovoj seriji.

Također, blizu plasmana u narednu rundu je i ekipa Indiane Pacers koja je sa 126:113 pobijedila Milwaukee Buckse i sada u seriji vodi sa 3:1.

Domaće je do pobjede vodio Turner sa 29 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je u ekipi Bucksa najefikasniji bio Lopez sa 27 poena, devet skokova i jednom asistencijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi