Div iz Živinica dominira pod koševima - Jusuf Nurkić je postao istinska skakačka mašina!
Još jedna jako dobra partija Jusufa Nurkića pod košem (AP Photo/Rick Scuteri)

Jako dobar nastup u pobjedi Sunsa

Div iz Živinica dominira pod koševima - Jusuf Nurkić je postao istinska skakačka mašina!

M. Šljivak

Phoenix Sunsi pobijedili su protekle noći na svom parketu Philadelphia 76erse rezultatom 115:102, a Jusuf Nurkić je ponovo upisao double-double učinak i još jednom je potvrdio status zvijeri pod košem.

Jusuf Nurkić igra jaku dobru sezonu u dresu Phoenix Sunsa. Bh. centar je postao istinska skakačka zvijer i iz utakmice u utakmicu to pokazuje.

Protekle noći u Footprint Centru Phoenix Sunsi su ugostili Philadelphia 76erse. Slavio je domaći sastav pobjedu rezultatom 115:102, a veliki posao pod košem je odradio Nurkić.

Napadački je Nurk počeo loše. Promašio je prvih pet lopti, no potom je smirio ruku i do kraja utakmice je bio bez promašaja (5/10 FG) za ukupno 10 poena.

Skakački je naravno ponovo bio na nivou. Uhvatio je Nurkić 15 lopti u ovom duelu i potvrdio je status 'skakačke zvijeri'.

Oglasi

Grayson Allen je predvodio domaći tim do trijumfa u ovom susretu. Ubacio je 32 poena, Kevin Durant je dodao 22, a Devin Booker 18.

Kod Philadelphia 76ersa najefikasniji s 18 koševa bio je Kelly Oubre Junior, no i on je šuterski bio izuzetno slabo raspoložen i pogodio je sedam šuteva od 20 pokušaja.

Bostonu derbi Istočne konferencije

Protekle noći u NBA ligi odigran je i derbi Istočne konferencije u kojem su Boston Celticsi savladali Milwaukee Buckse rezultatom 122:119.

Celticsi su dominirali u ovom meču. Bucksi su imali samo jedno vodstvo u utakmici, početkom prve dionice, te je slutilo na laganu domaću pobjedu Bostona.

Na otvaranju posljednje dionice bilo je čak 21 razlike. Ipak, Bucksi su napravili veliki povratak u meč, no nisu imali sreće da naprave potpuni preokret i dođu do pobjede.

Jayson Tatum je s 31 poenom predvodio Celticse u ovom meču, dok je kod Milwaukeeja Damian Lillard ubacio 32 poena.

NBA rezultati:

Cleveland - Miami 104:107
Detroit - Indiana 103:122
Boston - Milwaukee 122:119
Toronto - Sacramento 89:123
Oklahoma - Utah 119:107
Golden State - Memphis 137:116
Phoenix - Philadelphia 115:102
Portland - LA Clippers 103:116

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi