Jusuf Nurkić večeras je shvatio kako je za protivnika imati Damiana Lillarda
Solidno izdanje Jusufa Nurkića za 20 minuta na parketu

Sunsi primili 140 poena i izgubili

Jusuf Nurkić večeras je shvatio kako je za protivnika imati Damiana Lillarda

M. Šljivak

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su večeras u Milwaukeeju kod Bucksa rezultatom 140:129. Bh. centar je izveo solidnu predstavu za skromnih 20 minuta na parketu.

Jusuf Nurkić se u večerašnjem meču protiv Milwaukee Bucksa nije naigrao. Trener tima iz Arizone Frank Vogel eksperimentisao je čudnim petorkama, pa je div iz Živinica dobio samo 20 minuta na parketu.

I to je bilo dovoljno da Nurkić ostvari jako dobar učinak. Istina, nije to bio nivo od prethodnih utakmica kada je bio zaista čudesan, ali pružio je solidnu izdanje za malu minutažu.

Bosanska zvijer je za 20 minuta ostvarila učinak osam poena, šest skokova i šest asistencija.

Od samog početka se igralo bez odbrana. Bucksi su rešetali koš Sunsa u većem dijelu meča, Damian Lillard je bio nezaustavljiv, a imao je veliku pomoć u Bobbyju Portisu.

Oglasi

Uspjeli su Sunsi tokom treće dionice s 25 poena minusa spustiti na samo šest. Međutim, potom su se ponovo ugasili i na kraju Bucksi dolaze do trijumfa.

Damian Lillard je predvodio domaći tim do trijumfa s 31 poenom i 16 asistencija, Bobby Portis je dodao 31 poen i 10 skokova, a Kris Middleton 22 poena.

Kod Sunsa najefikasniji je bio Bradley Beal s 28 poena, Grayson Allen je dodao 25, a Devin Booker 23 koša.

Phoenix Sunsi trenutno su sedmi tim Zapadne konferencije s omjerom od 39 pobjeda i 29 poraza, a Milwaukee Bucksi su drugi na Istoku s omjerom 44-24.

Bio je ovo susret starih prijatelja Nurkića i Lillarda koji su godinama igrali zajedno za Portland Trail Blazerse i bh. košarkaš je shvatio kako Lillarda imati za rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti