Pilot helikoptera u kojem je stradao Brayant napravio je jednu ključnu grešku

Tragedija koja je potresla svijet

Pilot helikoptera u kojem je stradao Brayant napravio je jednu ključnu grešku

S. Mlaćo

Smrt legendarnog košarkaša Kobeja Bryanta šokirala je svijet.

Brayant je poginuo u padu helikopera u američkoj saveznoj državi Kaliforniji krajem januara, a poginulo je svih devet osoba koje su se nalazile sa njim.

Nakon velike tragedije pokrenuta je istraga, a prema dosadašnjem toku iste pilot Ara Zobayan bio je dezorijentiran u trenutka pada.

Naime, on je u razgovoru sa kontrolom leta rekao da se penje na visinu od 1220 metara, a ustvari je padao prema brdu na koje se na kraju i zabio.

U izvještaju istražitelja se navodi kako je pilot napravio krivu procjenu putanje helikoptera, a jedan od razloga je i magla koja je bila veoma gusta na dan tragedije.

Također, u izvještaju nije naveden konačan uzrok pada helikotera, već su sakupljeni svi dosadašnji rezultati istraživanja.

Uzroci nesreće koja je potresla svijet još se istražuju. Pored Bryanta i njgove kćerke Gianne u ovoj nesreći stradali su još John Altobelli, Keli Altobelli, Ayssa Altobelli, Sarah Chester, Payton Chester, Christina Mauser i pilot Ara Zobayan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi