Pippen: Curry nije najbolji ni u svojoj ekipi

Legendarni košarkaš zlatne generacije Chicago Bullsa

Pippen: Curry nije najbolji ni u svojoj ekipi

D. Rakanović

Legendarni košarkaš zlatne generacije Chicago Bullsa Scottie Pippen smatra da Steph Curry iako je dvostruki MVP, nije najbolji igrač čak ni u svojoj ekipi. 

Pippen je izjavio da će ukoliko u finalu dođe do neizvjesne završnice u Warriorsima odgovonost preuzimati Kevin Durant, dok bi na drugoj strani sve trebao rješavati LeBron James. 

"Iako je dvostruki MVP Steph Curry trenutno nije najbolji u svojoj ekipi. On nije dominantan igrač. On jeste sjajan igrač, a Cleveland treba mu 'otima' lopte iz ruku, ali u odnosu na ono što mogu da urade LeBron ili Durant, on nije dominantan u svakom aspektu igre. Od skokova, blokova, poentiranja, oni mogu u tome da pobijede sve. Sezona od 82 utakmice definiše koje su čije uloge, a Curry je prihvatio da je njegova da Kevinu Durantu dodaje loptu u situaciji kada se odlučuje o pobjedniku. Prethodnih godina bi on bio taj koji je odlučivao, ali im sada treba neko dominantniji", rekao je Pippen. 

Prva utakmica finalne serije NBA između Golden State Warriorsa i Cleveland Cavaliersa na rasporedu je u noći između četvrtka na petak od 3 sata po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti