Play Off jedini neporažen nakon osam kola

Liga 11

Play Off jedini neporažen nakon osam kola

Edmir Škorić

Košarkašice PLAY OFF-a su osmom uzastopnom pobjedom okončali prvi dio sezone Prvenstva BiH u košarci za žene i tako ostali vodeća i jedina neporažena ekipa lige sa maksimalnim učinkom od 16 bodova iz 8 susreta.

Na gostovanju u Banja Luci, ekipa Orlova je samo u prvoj četvrtini uspjela donekle parirati košarkašicama Play Offa (12:15). U drugoj četvrtini sarajevske košarkašice pojačavaju tempo i na odmor odlaze sa +16 (31:47). U drugom poluvremenu Play Off pojačava odbranu te ekipa Orlova uspijeva u trećoj i četvrtoj četvrtini postići samo 10 poena. Konačan rezultat je bio 41:85.

Najefikasnije u redovima Play Offa su bile Nikolina Džebo sa 18 poena, Nikolina Babić 17, te Amra Đapo sa 16 poena. Kod Orlova se istakla jedino Božana Stupar sa 22 poena.

"Nakon teškog gostovanja u Celju u četvrtak, već u petak odigrali smo utakmicu protiv Orlova iz Banja Luke i osmom pobjedom na najbolji način okončali takmičarski dio u 2013. godini. Što se tiče prvenstva BiH, zadovoljni smo jer smo nakon osam kola jedina neporažena ekipa. Uspjeli smo poraziti direktnog konkurenta Čelik, te po meni treću ekipu lige Brčanku u Brčkom. Do kraja sezone nam predstoji još 12 utakmica regularnog dijela lige te zatim doigravanje", rekao je trener Play Offa Goran Lojo, dodavši:

"Cilj je jasan, titula prvaka BiH i pobjednika Kupa. Nastojaćemo u drugom dijelu sezone pokazati da imamo tim za velike rezultate. Na drugoj strani u regionalnoj ligi smo sa nekoliko nesretnih poraza (protiv Budućnosti u Podgorici nakon dva produžetka i u Sarajevu od Crvene Zvezde sa 2 razlike) otežali sebi zadatak za prolaz među osam najboljih ekipa. U januaru nam predstoje dvije domaće utakmice protiv Čelika i Budućnosti i ukoliko uspijemo ostvariti pobjede, vrata drugog kruga su nam još uvijek otvorena. Nama je ovo debitantska sezona u regionalnoj ligi i uz malo više sportske sreće već bi smo imali zagarantovano mjesto među osam ekipa, ali i ovako možemo biti zadovoljni, jer je još uvijek sve u našim rukama. Učinićemo sve da ostvarimo naredne dvije pobjede i onda će vjerovatno odlučivati zadnja utakmica u Beogradu protiv ekipe Radivoj Korać", dodao je Lojo.

Osmo kolo prvenstva BIH: ORLOVI - PLAY OFF 41:85 (12:15 , 19:32, 4:22, 6:16)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Dvorana Obilićevo Banja Luka Gledalaca: 200 Sudije: Kajan , Vujinić , Rotim
ORLOVI: Vukotić 7, Popović, Bender, Bošnjak 4, Stojanović 4, Skočajić 4, Stupar 22, Marković, Ivetić, Brčin , Čađo, Protić. Trener: Ernest Basalo

PLAY OFF: Mujović 2, Babić 17, Ganilović, King 3, Adams 7, Hero 2, Johnson, Alispahić 8, Pašić, Đapo 16, Bugarin 12, Džebo 18. Trener: Goran Lojo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti