Chris Paul za historiju, Dončić dotukao Utah Jazz, Embiid nezaustavljiv za Raptorse

Play-off NBA lige

Chris Paul za historiju, Dončić dotukao Utah Jazz, Embiid nezaustavljiv za Raptorse

E. Škorić

Tri franšize slave plasman u drugi krug play-offa NBA lige.

Dallas Mavericksi su eliminisali Utah Jazz pošto su u šestom meču u Salt Lake Cityju slavili sa 98:96 i tako sa 4:2 prošli dalje. Povratak Luke Dončića samo je povećao šanse Mavsa, koji su na kraju bez majstorice izbacili Jazz.

Dončić je u šestom meču ubacio 24 poena uz devet skokova i osam asistencija, dok je veliki doprinos dao i Jalen Brunson s 24 poena. Donovan Mitchell je kod domaćina bio najefikasiji sa 23 poena, osam skokova i devet asistencija. Bojan Bogdanović ubacio je 19 poena.

S 4:2 je ovu seriju dobio i Phoenix, koji je sa 115:109 u posljednjem meču savladao New Orlans Pelicanse, a Chris Paul u izostanku Devina Bookera igra fantastično. Sinoć je ubacio 33 poena uz osam asistencija. Playmaker Sunsa ušao je u historiju jer je šutirao 14 puta iz igre i svih 14 puta pogodio, što je do sada nezabilježeno u play-off utakmici.

Osim njega, dobre partije pružili su kod gostiju i centar DeAndre Ayton sa 22 poena i sedam skokova, dok je Mikal Bridges ubacio 18 poena, a povratnik Booker 13 poena. Najefikasniji kod Pelicansa bio je Brandon Ingram sa 21 poenom i 11 asistencija.

Serija sa 4:2 završena je i u duelima Philadelphihe 76ersa i Toronto Raptorsa. Joel Embiid je sa 33 poena i 10 skokova sinoć u Torontu presudio Raptorsima. Tyrese Maxey je ubacio 25 poena, a James Harden 22 uz 15 asitencija. Tobias Harris je imao 19 poena i 11 skokova.

U poraženoj momčadi Chris Boucher je ubacio 25 uz 10 skokova, dok je Pascal Siakam imao 24 poena i po sedam skokova i asistencija.

U četvrtfinalu play-offa sastaju se Miami i Philadelphia, Boston i Milwaukee, Phoenix i Dallas, dok Golden State čeka pobjednika meča Memphis - Minnesota.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi