Play Off u derbiju bolji od Orlova

Play Off slavio

Play Off u derbiju bolji od Orlova

Banjalučke košarkašice poražene su večeras u Banjaluci od vodeće ekipe prvenstva rezultatom 89:63.

"Orlice" su doživjele 7. poraz u prvenstvu, a razlog neuspjeha zasigurno treba tražiti u jako lošem procentu šuta, koji je iznosio svega 31 posto.

Gošće su sa druge strane imale odlično šutersko veče, te su u prvom poluvremenu uknjižile 48 poena, ali i stekle 13 poena prednosti.

Uspjele su domaće košarkašice u trećem periodu pružiti jak otpor Sarajkama (18:17), ali su u posljednjoj četvrtini u potpunosti posustale i omogućile gošćama da dođu do rutinske pobjede.

Play Off je do trijumfa predvodila Nikolina Babić sa 23 koša, a kod domaćina istakla se Milena Rađenović sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nakon 17. kola Premijer lige BiH, košarkašice Orlova zauzimaju 5. poziciju na tabeli, dok su Sarajke prve sa samo jednim porazom u prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi