Play Off ubjedljivo poražen protiv Crvene zvezde

Prvo kolo WABA lige

Play Off ubjedljivo poražen protiv Crvene zvezde

D. Rakanović

Košarkašice Play Offa poražene su u Beogradu od Crvene zvezde rezultatom 79:58 u utakmici prvog kola grupne faze regionalne WABA lige. 

Beograđanke su dominirale tokom cijelog toka utakmice, riješile su pitanje pobjednika već na poluvremenu, a veliki problem za izabranice Gorana Loje u ovoj sezoni biće kratka rotacija, s obzirom na to da su u ovom meču rotiralo se samo sedam igračica. 

Crvena zvezda odlično je otvorila utakmicu i nakon deset minuta imala je sedam poena prednosti. (23:16) U drugom periodu Zvezda kontroliše ritam utakmice i povećava prednost na 17 poena (46:29). 

U nastavku utakmice Crvena zvezda rutinski je privela utakmicu kraju i slavila zasluženu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U ekipi Crvene zvezde istakla se Mina Đorđević sa 22 poena i 10 skokova. Biljana Stjepanović ubacila je 11 poena. 

Kod Play Offa najefikasnija je bila Nedžla Kovačević sa 13 poena, dok je Almira Ćato ubacila dva poena manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi