Pobjede Lakersa i Bullsa
Bryant ponovo briljirao, Lakersi slavili

NBA sezona

Pobjede Lakersa i Bullsa

E. Škorić

Los Angeles Lakersi su došli do svoje 59. ovosezonske pobjede protiv Detroit Pistonsa, a Chicago Bullsi su na svom parketu bili bolji od Miami Heatsa (106:87). Portland je očekivano pobijedio Phoenix Sunse rezultatom 129:109.

Na krilima Kobe Bryanta Lakersi su kao gosti bili bolji od Pistonsa. Bryant je ubacio 30 koševa, te tome dodao i 7 asistencija. Kod domaćih najraspoloženiji je bio Bynum sa 25 poena i 11 asistencija. Lakersima je ovo 59. ovosezonska pobjeda, uz 18 poraza, ali najbolji skor u ligi imaju košarkaši Clevelanda (58:13).

U utakmici istočne konferencije Chicago Bullsi su bili bolji od Miami Heata. Pred oko nešto više od 20 hiljada gledalaca u "United Centru" u Chicagu, Bullsi su predvođeni John Salmonson (27 poena, 5 asistencija) došli do 35. pobjede u sezoni. Odlične partije pružili su Thomas (15 poena), Gordon (18) i Hinrich (15). Gostima iz Miamija nije bio dovoljan ni ubačaj 31 Dwyana Wadeova.

Najefikasnija utakmica igrana je u Portlandu, a Trail Blazersi su očekivano pobijedili Phoenix Sunse. Lamarcus Aldridge upisao je 29 poena, a Brandon Roy 26. Efikasan je bio i Rudy Fernandez sa 23 ubačena poena.

Rezultati
Portland Blazers - Phoenix Suns 129:109, Chicago Bulls - Miami Heat 106:87, Detroit Pistons - LA Lakers 77:92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije