Pobjedom nad Čelikom Sloboda i dalje u borbi za Ligu 6

Pobjedom nad Čelikom Sloboda i dalje u borbi za Ligu 6

M. Skaka

U predposljednjem kolu takmičenja u košarkaškoj Ligi 12 otpao je Građanski dok će u posljednjem kolu bez plasmana u Ligu 6 ostati još Sloboda, Kakanj ili Zrinjski.

Sloboda je u svom Mejdanu danas bila bolja od Čelika rezultatom 76:64. Gosti koji su još uvjek gajili nadu za opstanak u ligi su imali prednosttokom prvog poluvremena koje je okončano rezultatom 39:40, ali su Tuzlaci u nastavku ubacili u brzinu više, a u posljednjih pet minuta igre ekipa Čelika nije uspjela postići ni poen.

Najbolji u domaćoj ekipi bio je Hrničić sa 26 poena, dok su Hasandić i Tanasilović ubacili po 16. Kod Čelika je najbolji bio Dedić sa 23 poena, ali ni pored odlične partije nije uspio spasiti svoj tim od ispadanja.

Ovim porazom šanse Čelika za opstanak u društvu najboljih su se istopile, pa će Zenica u narednoj sezoni biti domaćin ekipama iz A1 lige.

I drugi kandidat za plasman u Ligu 6, ekipa Zrinjskog slavila je i to u Sarajevu najgorim timom u ligi, Bosna Royalom i to nakon produžetka i sa tijesnih 96:99. Bosna Royalu je u posljednjim trenutcima susreta presudio nekadašnji Bosnaš Ali Demić koji je ubacio jedno slobodno bacanje, pa je Watson uz samo 2 sekunde na semaforu uzalud stajao na penal liniji, ali i svakako promašio oba bacanja.

Zrinjski je do pobjede vodio stari znanac u Sarajevu, Vedran Princ sa 22 poena, dok je na drugoj strani boljio od ostalih bio Begagić sa 28 poena, te Watson sa 21.

Ovim porazom, Royal je umanjio svoje šanse da koliko-toliko spasi obraz, te će u posljednjem kolu razigravati za posljednje mjesto sa Čelikom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zanimljivo je bilo u derbiju začelja gdjeje Varda sa 76:70 nadigrala direktnog konkurenta u borbi za opstanak HEO. Varda i HEO sada imaju jednak broj bodova i ukoliko u posljednjem kolu Čelik ne napravi senzacijujedna od ove dvije ekipe izboriće opstanak.

U utakmici bez rezultatskog značaja Široki je nadigrao Mladost sa 87:68.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.