Izuzetno značajan meč igra se u Mejdanu

Sloboda bez Jurkovića i Petrića dočekuje Čelik

U 21. kolu Lige 12 na parketu tuzlanske dvorane Mejdan odigrat će se itekako bitan susret između domaće Slobode i gostujućeg Čelika. 

Pobjeda Slobodu ostavlja u utrci za Ligu 6, a u slučaju pobjede Bosne nad Zrinjskim, Tuzlaci bi već u subotu uvečer potvrdili svoj plasman. 

S druge strane Čeliku samo pobjeda vrijedi u grčevitoj borbi za opstanak, mada ni trijumf u Tuzli ne donosi Zeničanima ostvarenja cilja.

„Mi dobro  treniramo, atmosfera u svlačionici je odlična, ali nas i dalje prate povrede. Mateo Jurković neće igrati protiv Čelika, dok je upitan i Ratko Petrić. Cijele sezone imamo tih problema, faktički nikad na raspolaganju nisam imao kompletan tim. Ipak, već imam posložen tim za Čelik koji je, moram priznati, kvalitetan tim sa dobrim pojedincima i koji je u usponu forme“, kaže Damir Mulaomerović, trener Slobode.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda je na korak do Lige 6 i sama odlučuje o svojoj sudbini. Pobjede nad Čelikom i Građanskim u Bijeljini joj donose još 10 utakmica bez obzira na rezultate drugih ekipa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.