Pobjedom protiv Rytasa Partizan osigurao Top 16 Eurocupa

Beograđani osigurali nastavak natjecanja

Pobjedom protiv Rytasa Partizan osigurao Top 16 Eurocupa

Košarkaši Partizana večeras su u Beogradu u okviru 8. kola Eurocupa slavili protiv litvanskog Lietuvos Rytasa 86:81.

Ova pobjeda osigurala je beogradskom timu plasman u Top 16, ondosno nastavak natjecanja u drugom po jačini europskom klupskom natjecanju. 

Efikasnu i lijepu utakmicu mogli su pogledati svi oni koji su pohodili dvoranu Štark Arena. Kontrolirao je Partizan rezultat mada se Rytas nije dao te nije dozvoljavao domaćem timu da se odmakne na neku veću razliku sve do finiša treće četvrtine. Pokušao se Lietuvos još jednom u finišu utakmice vratiti ali domaći su odbili sve napade i slavili pobjedu koja ih vodi u Top 16.

Zagorac sa 17 te Thomas sa 16 koševa najbolji kod Partizana dok je Jaramaz dodao 14. Bendzius s 15 poena predvodio je Rytas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi