Otac Mikea Muscale rasistički uvrijedio Jimmy Butlera
Otac košarkaša Philadelphia 76-ersa Mikea Muscale rasističkim komentarom na račun Minnesottinog Jimmy Butlera uzburkao vodu u NBA ligi

Drugi skandal u samo pola godine vezan za Philadelphia 76-erse

Otac Mikea Muscale rasistički uvrijedio Jimmy Butlera

Već drugi put u pola godine momčad Sixersa pogodio je skandal vezan uz društvene mreže. Nakon što je po završetku prošle sezone bivši GM momčadi Bryan Colangelo dobio otkaz kada se dokazalo da je njegova supruga s lažnih profila prozivala igrače i zaposlenike kluba, vodu je sada uzburkao otac pojačanja Sixersa Mikea Muscale.

"Jimmy Butler je egomanijak koji ima afroameričku mentalnu bolest" - glasio je rasistički komentar Boba Muscale u kojem se osvrnuo na situaciju u Wolvesima nakon što je Butler od vodstva kluba zatražio što brži trade.

Nova akvizicija Sixersa se odmah ogradila od očevog neumjesnog komentara:

"Prije svega želio bih se izvinuti zbog neumjesnog komentara svoga oca. Takva reakcija je neprimjerena i bezrazložna i ni na koji način ne predstavlja ni mene ni moja uvjerenja" - rekao je Mike Muscala. "Želio bih se izvinuti i svom timu te ostatku lige zbog bespotrebnog odvlačenja pažnje na očeve neumjesne komentare. Volim svog oca, ali ovakvu retoriku ne podržavam, već osuđujem"

O svemu se oglasio i novi GM Sixersa Elton Brand:

"Mike mi je kao rookie bio suigrač 2013 godine u Atlanti i potpuno sam siguran da ovi komentari uopće ne reflektiraju njegova uvjerenja. Uvijek je bio sjajan momak i nikada nije bježao od toga da pomogne društvu. U ovim trenutcima ima punu podršku našeg kluba i organizacije" - istakao je Elton Brand javno zaštitivši novog košarkaša Philadelphije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi