Pogledajte kako se kretao helikopter u kojem je bio Kobe Bryant

Magla je bila veliki problem

Pogledajte kako se kretao helikopter u kojem je bio Kobe Bryant

Endin Čaušević

Legendarni košarkaš LA Lakersa, Kobe Bryant, tragično je stradao u helikopterskoj nesreći u nedjelju.

Helikopter se srušio u blizini Los Angelesa, a Bryant je sa svojom 13-godišnjom kćerkom i još sedam osoba putovao na košarkaški turnir. Nažalost, oni na svoju destinaciju nisu stigli, a u stravičnoj nesreći niko nije preživio.

Smrt jednog od najboljih košarkaša svih vremena žestoko je potresao svjetsku javnost. Istraga oko ove nesreće je počela, a sve ukazuje na to da je gusta magla bila glavni razlog što pilot baš i nije znao da se nalazi blizu brdovitog dijela.

Na društvenim mrežama se pojavio video koji pokazuje kako se kretao helikopter. On je poletio iz Orange Countyja gdje je živio Bryant sa svojom porodicom, te su išli prema Thousand Oaksu gdje je njegova kćerka trebala odigrati utakmicu.

Zbog guste magle pilot je bio poprilično zbunjen što se moglo čuti u snimku razgovora s kontrolnim tornjem. Prvo je helikopter kružio 15 minuta iznad zološkog vrta u Los Angelesu, a zatim je krenuo ka Thousand Oaksu.

Nakon što je pilot dobio upozorenje da leti prenisko on je povećao visinu, ali je onda skrenuo ka planinama u Calabasasu zbog čega je ponovo izgubio na visini. Nakon toga prekinuta je veza s helikopterom koji je nekoliko trenutaka kasnije udario u planinu.

Gusta magla bila je u većini Los Angelesa u nedjelju ujutro, a čak je i policija prizemljila svoje helikoptere jer je vidljivost bila veoma loša. Otprilike u tom trenutku je poletio helikopter u kojem su bili Bryant i još osam osoba.

Top Komentari

RZ88
Mjesto pada je lijevo od ovog na snimku. Snimak nije bas detaljno tacan.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi