Uputio otvoreno pismo: Dončić se ne priključuje reprezentaciji Slovenije

Mladi košarkaš ostaje u SAD-u

Uputio otvoreno pismo: Dončić se ne priključuje reprezentaciji Slovenije

Reprezentaciju Slovenije u septembru očekuju novi susreti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenestvo, ali će aktuelni evropski šampioni protiv Latvije i Turske biti lišeni usluga svog ponajboljeg igrača - mladog Luke Dončića.

Dončića su Dallas Mavericksi ove godine izabrali 3. pickom na Draftu, a on se trenutno sprema za početak svoje premijerne NBA sezone, te će zbog toga propustiti utakmice reprezentacije Slovenije.

O svemu je svoje saigrače i kompletnu javnost obavijestio otvorenim pismom na društveni mrežama.

"Zadnje sedmice od mog dolaska u Ameriku su bile nevjerovatan ringišpil novih iskustava. Teško je opisati s koliko želje čekam da izađem na parket, zaigram za Dallas Maverickse i počnem sa teškim radom kako bi ispunili ciljeve koji su pred ekipom. Prije toga želim podijeliti ono što osjećam sa vama, sa svojim saigračima, svojom braćom. Znam da svi znate da za mene nema veće časti od igranja za domovinu. Moje misli su sa vama koji se spremate za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", napisao je u svojoj poruci na društvenim mrežama Dončić, pa dodao

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Iako ne mogu biti sa vama siguran sam da ćete svoj posao odraditi dobro. Jedno od najvažnijih dostignuća u mom životu je bilo to što sam bio dio ekipe koja je prva i jedina donijela zlato Sloveniji. Moja namjera je da budem jedan od vođa u našoj sljedećoj borbi na elitnom nivou. Sljedećeg mjeseca ću gledati i navijati. Mojim momcima poručujem: Pokažite im ko ste! Nastavite ono što smo skupa počeli! Ubrzo ću biti s vama."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi