Pokreće se Druga ABA liga - U BiH kvalifikacioni turnir?
Foto: Jabuka.tv

Za mjesto u ABA ligi će se boriti Široki, Zrinjski i Mladost

Pokreće se Druga ABA liga - U BiH kvalifikacioni turnir?

O. Lekić

Na današnjoj sjednici ABA lige donesena je odluka o pokretanju drugog ranga takmičenja u predstojećoj sezoni. 

Kako nezvanično saznajemo, u BiH će se igrati kvalifikacijiski turnir, a učesnici će biti Široki Brijeg, Zrinjski i Mladost iz Mrkonjić Grada. 

U proteklom periodu mnogo se govorilo o pokretanju Druge ABA lige. Čelnici regionalnog takmičenja su planirali da u drugom rangu bude 12 ekipa, po dvije iz svake države. 

Međutim, Košarkaški savez Makedonije obavijestio je ABA ligu da njihovi klubovi  neće nastupati u regionalnom takmičenju. Spekuliše se da ni Slovenije ni Hrvatska neće imati po dva predstavnika, što bi možda otvorilo šansu za BiH da ima tri učesnika.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovo bi praktično značilo da su Bosna Royal Jelly i Sloboda direktni učesnici, a da će treći učesnik iz BiH biti pobjednik kvalifikacionog turnira. 

Službena potvrda o pokretanju Druge ABA lige bi trebala uskoro stići

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi