Ponajbolja košarkašica reprezentacije BiH odustaje od igranja u WNBA zbog koronavirusa

Ne osjeća se sigurno

Ponajbolja košarkašica reprezentacije BiH odustaje od igranja u WNBA zbog koronavirusa

E. Dindić

Jonquel Jones sjajna bh. reprezentativka koja nastupa u WNBA ligi za  Connecticut Sun odlučila je da ove godine neće nastupati u WNBA ligi. 

Razlog za takvu odluku je svakako pandemija koronavirusa koja hara u Americi i generalno pravi velike probleme sportu u svijetu

"Nakon dubokog razmišljanja, odlučila sam da ću propustiti WNBA sezonu koja slijedi. Posvetiću više vremena svojoj porodici i stvarima za koje do sada nisam imala vremena. Ovo je bila jedna od najtežih odluka, ali problemi sa koronavirusom su počeli ozbiljno da utiču na zdravlje svih nas i jednostavno ne osjećam se sigurno na terenu. Želim da se zahvalim svom klubu, mojim suigračicama i navijačima koji mi daju veliku podršku i razumijevanje.", rekla je Jones te dodala:

"Iako, neću igrati ove sezone iskreno se radujem idućoj sezoni gdje se nadam da ćemo uspjeti da osvojimo WNBA titulu.", završila je svoje izlaganje Jones.

Jonquel Jones will be opting out for the 2020 season. "...we fully support JJ's difficult decision to sit out the 2020...

Posted by Connecticut Sun on Monday, June 22, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti