Janquel može i zakucati!

Jedna od rijetkih, pa čak i u WNBA

Janquel može i zakucati!

Janquel Jones je vjerovatno osoba o kojoj proteklih dana bh. sportska javnost najviše priča.

KSBiH je odradio fantastičan posao kada je za ovu košarkašicu osigurao bh. pasoš - jasno je nakon njene prve dvije utakmice u dresu reprezentacije BiH.

Uz Maricu Gajić vodila je BiH do dvije pobjede u prva dva kola kvalifikacija za EP. Protiv Rusije je ubacila 29 poena i uhvatila 16 skokova, dok je protiv Švicarske imala isti broj skokova i tri poena manje.

Janquel Jones, 25-godišnjakinja sa Bahama, jedan je od najboljih krilnih centara/centara u ženskoj košarci. U WNBA već godinama brani boje Connecticut Suna, dok je trenutno članica i ruskog UMMC Ekaterinburga.

Naša nova reprezentativka jedna je od najboljih skakačica i blokerki u WNBA, a jedna je i od rijetkih košarkašica koje su u stanju zakucati tokom utakmice.

Na prste se mogu izbrojati košarkašice koje su tokom WNBA utakmice (regularni dio sezone, play-off ili All-Star utakica) uspjele zakucati. Prvoj (2002. godine) je to za rukom pošlo legendarnoj Lisi Leslie, a zakucavale su još Michelle Snow, Candence Parker, Sylvia Fowles, Brittney Griner i Janquel Jones. Treba reći da Brittney Griner drži rekord za igračicu sa najviše zakucavanja u WNBA - 13.

Janquel Jones je zakucala na svom prvom WNBA All-Star susretu, 2017. godine, dok je branila boje selekcije Istoka. Kako je izgledalo zakucavanje Janquel Jones možete pogledati u video prilogu:

Top Komentari

makelele
haha kakvu masinu su doveli, ne znam jel Mirza Teletovic zasluzan za to? Ovo je u rangu kao kad bi doveli Khawi Leonarda ili Kevina Duranta da igra za musku kosarkasku rep.
4 0
United_HZ
Odlučite se više je li Jonquel ili Janquel??? wtf
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi