Popovich o publici: Mislio sam da je film, pitao sam 'Koji se đavo ovdje dešava?'

Selektor Sjedinjenih Država

Popovich o publici: Mislio sam da je film, pitao sam 'Koji se đavo ovdje dešava?'

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Gregg Popovih bio je impresioniran atmosferom na današnjoj prijateljskoj utakmici protiv Australije.

Meč je odigran u Melbourneu u sklopu priprema za predstojeći Mundobasket, a na tribinama je bilo gotovo nestvarnih 55.000 gledalaca.

Popovich je rekao da se osjeća kao da je u nekom filmu.

"Bio je osjećaj kao da je u pitanju neki film. Neprestalno sam gledao iza sebe jer sam znao da ću pasti s pozornice. Onda sam rekao svojim pomoćnicima 'Ne znam koji se đavo ovdje dešava'. Bila je to zaista čudna situacija", kazao je Popovich.

Kapiten Amerikanaca i košarkaš koji bi ih trebao predvoditi na Mundobasketu Kemba Walker također je oduševljen atmosferom.

"Bilo je nevjerovatno. Bio je nevjerovatan užitak igrati pred tolikim brojem gledatelja", kazao je on.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Inače, Amerikanci su u ovom meču slavili sa 102:86, a iste reprezentacije će opet odmjeriti snage i to za dva dana.

Mundobasket počinje 31. augusta i trajat će do 15. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije