Popovich pohvalio igru Aldridgea

Najbolja utakmica u seriji

Popovich pohvalio igru Aldridgea

Ekipa San Antonija vratila je brejk i povela sa 2:1 u polufinalnoj seriji Zapada protiv Houstona.

Spursi su odigrali sjajan meč u Toyota Centru, te su slavili rezultatom 103:92, a trener Gregg Popovich izjavio je da je ponosan na svoje igrače. Posebno je pohvalio LaMarcusa Aldridgea koji je zabilježio 26 poena i sedam skokova. 

"Ovo je bila njegova najbolja utakmica, to je očigledno. Osjećao se dobro, bio je opušten, fizički, što se tiče njegovih nogu i svega. Nije bio stegnut i to se vidjelo. Pored toga što se pomučio u odbrani, pokušao je da bude i efikasan i bio je od velike pomoći", rekao je Popovich.

Igru Aldridgea pohvalio je i najbolji igrač Spursa Kawhi Leonard.

"Bio je agresivan, rano je postigao poene. Čekali smo ga večeras", izjavio je Leonard.

San Antonio je sinoć nastupio bez Tonyja Parkera, koji je ranije okončao sezonu zbog povrede koljena. To je za Spurse prvi play-off meč još od 2001. godine u kojem nisu mogli računati na francuskog plejmejkera.

Četvrta utakmica između Houstona i San Antonija igra se u noći sa nedjelje na ponedjeljak (03.00h) u Toyota Centru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi