Poraz Sparsa u Mrkonjić Gradu

Trijumf Mladosti

Poraz Sparsa u Mrkonjić Gradu

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa poraženi su večeras kao gosti od Mladosti u Mrkonjić Gradu rezultatom 76:73 u susretu 14. kola prvenstva BIH.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu, Sparsi su prvi stekli značajniju prednost. Poveli su 11:19, ali je Mladost dobro odigrala završnicu prvog perioda i smanjila je zaostatak na minus tri, 21:24.

Sarajevski tim je vodio i većim dijelom druge četvrtine. Međutim, košarkaši Mladosti ponovo odigravaju bolje sami finiš ovog dijela igre, okreću rezultat u svoju korist i na odmor odlaze sa tri poena prednosti, 40:37.

Mladost je bila ta koja je kontrolisala rezultat u trećem periodu. Odrađivali su veoma dobar posao u ovom dijelu meča i nakon 30 minuta igre imali su sedam razlike, 72:65.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Velika borba viđena je u završnom dijelu meča. U posljednje dvije minute se ušlo rezultatom 70:70, ali u završnici bolji posao odrađuje domaći tim. Iako su Sparsi imali dva šuta za produžetak, Đokić nije pogodio i na kraju je meč završen pobjedom domaćeg tima.

Najefikasniji je kod domaćeg tima bio je Knežević sa 18 poena, dok je kod Sparsa Rogić ubacio 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi