Poraz Sunsa, 15 poena Teletovića

Solidna partija bh. košarkaša

Poraz Sunsa, 15 poena Teletovića

Adnan Beganović

Košarkaši Phoenix Sunsa sinoć su pretrpjeli poraz na gostovanju kod Oklahoma City Thundera uz solidnu partiju bosanskohercegovačkog košarkaša Mirze Teletovića.

Oklahoma je slavila 110:106, a susret je odlučen u samoj završnici u kojoj su se bolje snašli Westbrook i društvo.

Upravo je Westbrook sa 36 poena bio najefikasniji igrač susreta, a Durant je brojao do 23. Kod Phoenixa su najefikasniji bili Warren sa 29, te Tucker sa 22 poena, dok je Teletović dodao 15. 

Najbolja ekipa lige, Golden State Warriors stigla je do pobjede na gostovanju kod Houstona. Iako su igrali bez Curryja košarkaši Golden State su slavili 114:110, a do pobjede su ih vodili Thompson sa 38, te Iguodala sa 20 poena, dok su Harden sa 30, te Howard sa 21 poenom bili najefikasniji kod Rocketsa.

Detroit Pistonsi su na domaćem terenu bili bolji od Minnesote (115:90), Milwaukee Bucksi su slavili na gostovanju kod Indiana Pacersa (120:116), Los Angeles Clippersi su bili bolji od New Orleans Pelicansa (95:89), dok je Utaj Jazz pfred svojim navijačima nadigrao Portland Trail Blazerse (109:96).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi