Porazi Cedevite, Partizana i Mornara
Košarkaši zagrebačke Cedevite poraženi su u Bursi, dok je Mornar na vlastitom parketu deklasiran od strane Lietuvos Rytasa.

Klubovi iz regionalne lige ubilježili poraze

Porazi Cedevite, Partizana i Mornara

Košarkaši Cedevite, Partizana i Mornara večeras su poraženi u svojim utakmicama koje su odigrali u okviru petog kola Eurocupa. Zagrepčani i Beograđani poraženi su na gostovanjima u Turskoj, tj od Tofasa i Turk Telecoma. Cedevita je poražena rezultatom 95:89, a Partizan 77:72.

Mornar iz Bara na svom je parketu deklasiran od strane litvanskog Lietuvos Rytasa 92:69. Najbliže pobjedi od tri ABA ligaša bili su košarkaši Cedevite koji su odigrali dobru partiju u Bursi protiv Tofasa, no snage za nešto osim tijesnog poraza nije bilo. Kyle Weems s 23 poena, te Meijia i Garrett sa 15 spriječili su trijumf Zagrepčana kod kojih je najbolji bio Cobbs sa 15 koševa.

Partizan je u prvom poluvremenu razbijen u Istanbulu, a konačnih 5 razlike za Turk Telekom ne oslikava stanje s parketa jer su Turci kontrolirali cijeli tijek susreta. Kenny Gabriel sa 16 koševa najbolji kod Turk Telekoma, a sjajnu partiju kod Partizana pružio je mladi Vanja Marinković sa 28 poena.

Mornar iz Bara je nakon poluvremena imao samo dva koša zaostatka protiv Lietuvos Rytasa ali je u nastavku kao pravi mornar doživio i pravi brodolom. Gosti iz Litve razbili su Barane sa 21 razlike u drugom poluvremenu. Koenig je ubacio 14 poena za Mornar dok je goste koji su imali čak šest dvoznamenkastih košarkaša predvodio dvojac Girdziunas i Echodas sa po 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi