Nikom nije jasno kako, ali Cedevita je pobijedila Budućnost
Zagrebački tim pruža razočaravajuće partije na početku nove sezone, ali su večeras napravili pravo čudo (Foto: ABA)

Katastrofalno izdanje Gordića

Nikom nije jasno kako, ali Cedevita je pobijedila Budućnost

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras na svom parketu Budućnost 63:58 u susretu 5. kola ABA lige.

Odlazak Sita Alonsa sa klupe zagrebačkog tima i dolazak Slavena Rimca očigledno je donio neke pozitivne pomake, pa je Cedevita nakon velikog preokreta došla do pobjede.

Očajno je domaći tim ušao u utakmicu. Budućnost je povela sa 10:0 i aktuelni prvaci su potpuno razbili domaće u prvoj dionici koju su na kraju dobili rezultatom 25:9.

Budućnost je održavala prednost tokom druge dionice. Cedevita je igrala veoma loše i u prvom poluvremenu je ubacila samo 20 poena, pa se na odmor otišlo sa plus 16 u korist podgoričkog tima, 20:36.

Gosti su lagano održavali prednost i tokom treće dionice. Nakon 30 minuta igre bilo je plus 12 (36:48), ali je Budućnost u posljednjoj dionici stala, što Cedevita koristi da se potpuno vrati u meč. Poenima Cobbsa Cedevita na dvije minute prije kraja dolazi do prvog vodstva a utakmici, 56:55.

Budućnost je potom srljala iz greške u grešku, a poklone je Cedevita iskoristila i trojkom Bošnjaka na 10 sekundi do kraja domaći odlaze na plus tri, 61:58.

Gordić potom ne pogađa dva bacanja i na drugoj strani Cobbs je završio posao za konačnih 63:58.

Upravo je Cobbs vodio domaće do trijumfa sa 22 poena, a Andrija Stipanović je imao šest poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nemanja Gordić je na drugoj strani odigrao jedan od najslabijih mečeva u karijeri. Ubacio je sedam poena, ali je imao šest izgubljenih lopti i šut iz igre 2 od 11. Također, pogodio je dva bacanja iz osam pokušaja.

Kod Budćnosti jedini raspoložen je bio Earl Clark sa 17 poena.

Top Komentari

epa
Bio u mislima sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi