Porazi Lakersa i Celticsa

NBA playoff

Porazi Lakersa i Celticsa

Noć iznenađenja u NBA. Košarkaši Houstona i Orlanda napravili su break protiv Bostona i Lakersa u prvim utakmicama konferencijskih polufinala.

U Bostonu Orlando Magic je sa 95:90 bio bolji od Celticsa, dok su Houston Rocketsi u Los Angelesu nadigrali Lakerse 100:92.

Orlando Magic jedno je od najprijatnijih iznenađenja sezone. Na gostovanju kod aktuelnih prvaka pokazali su Celticsima u prvom poluvremenu kako se igra košarka, jer kako drugačije nazvati plus 28 poena viška na kontu Magica početkom treće četvrtine (65:37). Međutim, Boston je kroz cijelu svoju istoriju poznat kao ekipa koja se nikad ne predaje (Pride od Boston) pa su „zeleni“ u posljednjoj dionici umalo izjednačili, ali potpun preokret ipak nisu mogli napraviti.

Prvi strijelac kod Orlanda bio je Rashard Lewis s 18 koševa, Dwight Howard je dodao 16 koševa i 22 skoka. U redovima Bostona Paul Pierce ubacio je 23 poena.

Houston Rocketsi iskoristili su lošu šutersku noć Lakersa (šut za tri poena 2/18) i oduzeli prednost domaćeg terena prvoplasiranoj ekipi Zapada. Rocketse su do pobjede 100:92 predvodili Yao Ming (28 koševa, 10 skokova) i Ron Artest (21 koš, 7 asistencija). U redovima Lakersa Kobe Bryant ubacio je 32 poena.


Rezultati
Boston – Orlando    90:95
LA Lakers – Houston    92:100

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.