Portland bez Nurkića protiv Houstona

Propušta meč zbog povrede

Portland bez Nurkića protiv Houstona

M. Šljivak

Jusuf Nurkić neće igrati u večerašnjem duelu protiv Houston Rocketsa.

Centar Portland Trail Blazersa povrijedio je zglob u utakmici protv Washington Wizardsa, a iako pregledi nisu otkrili teža oštećenja, odlučeno je da on ne nastupi u utakmici protiv Rocketsa.

Trener Terry Stotts ne želi ništa da rizikuje. Potreban mu je zdrav Nurkić u ostatku sezone, a igra protiv Houstona svakako bi predstavljala određeni rizik jer se bh. košarkaš u prošlosti često suočavao sa povredama.

Još uvijek se ne zna šta će biti nakon utakmice protiv Rocketsa. Postoji mogućnost da 212 centimetara visoki centar propusti još poneki meč, ali odluka će biti donijeta naknadno.

Jusuf ove sezone igra zaista odličnu košarku. Uz Damiana Lillarda i CJ McColluma čini veliki trio Blazersa i prosječno po meču bilježi 15,1 poen uz 7,8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi