Zabrinutost u Portlandu zbog Jusufa Nurkića
Bh. centar je doživio novu povredu. Nakon koljena i fibule sada je povrijedio članak desne noge.

Još uvijek ništa nije poznato

Zabrinutost u Portlandu zbog Jusufa Nurkića

M. Šljivak

Košarkaš Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić povrijedio je prije nekoliko dana desni skočni zglob u susretu sa Washington Wizardsima.

Na šest minuta prije kraja meča bh. centar je nezgodno doskočio i odmah se uhvatio za nogu, što je izazvalo muk na tribinama Moda Centra.

Srećom po Nurkića snimci noge nisu pokazali velika oštećenja. Ipak, bez obzira na to još uvijek nije poznato hoće li i koliko centar Portlanda pauzirati.

Trener Terry Stotts je spreman da ga odmori u narednim utakmicama. Zbog niza povreda zbog kojih je u protekle tri godine propustio 84 od 246 utakmica sa Nurkićem Trail Blazersi ne žele rizikovati i teško da ćemo ga vidjeti u subotnjem duelu protiv Houston Rocketsa. U Portlandu je velika zabrinutost da bi moglo doći do teže povrede i žele što više smanjiti rizik od obnove povreda.

Postoji mogućnost da će bh. centar propustiti još nekoliko utakmica, a njegovo mjesto u startnoj postavi vjerovatno zauzeti Ed Davis.

Bh. košarkaš je ove sezone zaista sjajan u dresu Trail Blazersa. Prosječno ubacuje preko 15 poena uz osam skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi