Portland i bez Nurkića nastavio sa sjajnim partijama, Denver i Toronto izjednačili u seriji
Portland je stigao i do druge pobjede protiv Oklahome

Sve tri domaće ekipe su sinoć stigle do pobjede

Portland i bez Nurkića nastavio sa sjajnim partijama, Denver i Toronto izjednačili u seriji

S. Pašalić

Košarkaši Portland Trail Blazersa su sinoć na svom parketu savladali Oklahoma City Thunder sa 114:94 i tako poveli s 2:0 u seriji.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine su vodili sa 31:26, a svoju dobru igru Oklahoma je nastavila i u drugoj četvrtini kada je imala svoju najveću prednost od 10 poena, ali je Portland anulirao tu prednost pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 54:54.

U nastavku je Portland puno bolje odigrao te je već na kraju treće četvrtine imao velikih 16 poena razlike, bilo je 91:75. Do kraja su Blazersi održavali prednost pa je na kraju završilo 114:94.

Portland su do druge pobjede u seriji predvodili CJ McCollum sa 33 te Damian Lillard sa 29 poena. Kod Oklahome Paul George je bio najefikasniji sa 27 poena, dok je Russell Westbrook podbacio u ovoj utakmici i na kraju je postigao samo 14 poena za 37 minuta koliko je proveo u igri.

Denver Nuggetsi su na svom parketu savladali San Antonio Spurse sa 114:105. Čak četiri igrača Nuggetsa su postigli 20 ili više poena.

Jamal Murray je bio najefikassniji sa 24, Garry Harris je dodao 23, Nikola Jokić 21 te Paul Milsap 20 poena. Kod Spursa DeMar DeRozan je bio najbolji sa 31 poenom, a LaMarcus Aldridge je dodao 24 poena.

Toronto Raptorsi su također izjednačili u seriji protiv Orlanda, a sinoć su slavili sa 111:82. Kawai Leonard je vodio Raptorse do pobjede sa 37 poena, dok je kod Magica Aaron Gordon bio najbolji sa 20 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi