Portland poveo u seriji protiv Oklahome, pobjedu upisao i Houston

NBA doigravanje

Portland poveo u seriji protiv Oklahome, pobjedu upisao i Houston

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa su odlično počeli doigravanje NBA lige jer su poveli sa 1:0 u seriji protiv Oklahoma City Thundera.

Portland je u doigravanje ušao itekako oslabljen jer je Jusuf Nurkić van parketa zbog teške povrede. Ipak, košarkaši ovog tima uspjeli su da dođu do prve pobjede u seriji protiv Oklahome nakon što su na svom parketu slavili sa 104:99.

U veoma izjednačenoj utakmici gledali smo sjajnu košarku, a na kraju su samo nijanse odlučile pobjednika. Portland je odlično počeo i nakon prve dionice imao prednost od 39:25, no Oklahoma se uspjela vratiti i na poluvremenu je bilo 54:48 za Portland.

U nastavku meča Portland je održavao svoju prednost, no činilo se u nekoliko navrata da će Oklahoma doći do preokreta. No, to se nije desilo te su domaći na karaju upisali pobjedu sa 104:99.

Portland je do pobjede vodio sjajni Damial Lillard koji je meč završio sa 30 poena, četiri skoka, četiri asistencije i tri ukradene lopte. U ekipi Oklahome najefikasniji bio je Paul George sa 26 poena i deset skokova.

Sa 1:0 u seriji poveo je i Boston Celtics koji je na svom parketu pobijedio Indianu Pacers sa 84:74. Pobjedu je upisao i Milwaukee Bucks koji je sa 121:86 bio ubjedljiv protiv Detroit Pistonsa. Bucksi također vode sa 1:0 u doigravanju.

Sinoć se igrao i prvi meč između Houston Rocketsa i Utah Jazza, a na kraju je Houston ubjedljivo pobijedio sa 122:90 i poveo sa 1:0 u seriji. Najefikasniji u ekipi Rocketsa bio je James Harden sa 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi